keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Astiahaaveita..


Meidän perheessä ruoka syödään ja juodaan Arabian Teema-astioista. Olen ensimmäiset Teemani saanut rippilahjaksi ja ylioppilaslahjaksi. Tykkään Teemasta kovasti, sillä ne ovat mielestäni yksinkertaisuudessaan käytännöllisiä, kauniita ja aikaa kestäviä. Mallistoa on saatavilla vuodesta toiseen, värit vain vaihtuvat. Juomalasiosastoa saatiin kerralla uudistettua joulun alla kirkkailla ja harmailla Ote -laseilla, joita sai jostain Vantaan hämmentävästä Iittala-outletistä tosi edullisesti, passaavat meille.

Meillä on kuitenkin krooninen pula leipälautasista. Teeman leipälautasia meillä on mustana, aikaisemmin oli myös keltaisena, mutta keltainen kausi meni ohi ja lautaset sen myötä. Musta ja valkoinen toimivat nyt. Mutta. Olen ihaillut myös Iittalan Kastehelmi -sarjan lautasia. Ne ovat vaan niin kauniita. Toisaalta en tiedä ovatko ne yhtä käytännöllisiä ja raaskisinko käyttää niitä, jos niitä astiakaapista löytyisi.

Marimekon siirtolapuutarha -sarja on minun mielestäni myös aivan ihana. Kangas on niin herkku, että sitä voisi vain ihastella päivästä toiseen. Tuon sarjan lautaset ovat vaan liian suuria meidän käyttötarkoituksiin, harmi.

Ideaparkissa oli viikonloppuna Muurlan lasinäyttely/myynti. Perus maljakot ja lasit eivät jotenkin kolahda minuun, mutta Muurlalta on tulossa uusi sarja, nimi oli jotain isoäidin tai mummolan jotain. Nyt jälkikäteen harmittaa, etten ottanut ylös tuon sarjan nimeä, en nimittäin löydä mitään heidän omilta nettisivuiltaan.. Sarjassa oli ainakin aivan ihania viinilaseja ja jonkinlainen tarjoiluastia, mariskoolin tyylinen. Ehkäpä bongaan ne vielä jostain..
Mutta lautasongelma on ja pysyy. Perheessämme podetaan myös kroonista pienten lusikoiden tarvetta. Pikkulusikoita ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi lasten kanssa. Aterimina meillä käytetään Iittalan Artik -sarjaa. Kauniita nekin, pirskatin kalliita vain meidän budjettiin.. Onneksi tiedän, että ainakin valmistujaislahjaksi on tulossa lisäystä aterinlaatikkoon jahka ikinäkoskaan saan opintoni päätökseen :)

4 kommenttia:

 1. Moikka! Pakko kommentoida kun on niin samanlainen astiamaku :) Meillä myös Teemaa ja Ote-lasit, tykkään molemmista hurjasti. Mä haaveilen myös tuosta Kastehelmestä, haluaisin sitä ainakin tarjoiluastioiksi ja jäkllärikulhot olis kans ihanat!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kommentoit! :) Ehkä mä ostan sitten eläkepäivillä lapsenlapsien hajoitettavaksi sitä Kastehelmeä, kootkin taisi olla vähän hassuja meidän tarkoituksiin tosiaan. Mutta kaunis sarja se on! Ihanaa, että löytyy muitakin samoista jutuista tykkääviä!

  VastaaPoista
 3. Meillä kans Teemaa ja Ote-lasit ois kivat kaverit niille. Kamalia hintaeroja kauppojen välillä noissa laseissa. Citymarketissa oli jossain poistossa noita hintaan 12,5e/2kpl ja HalpaHallissa normaali hinta oli jotain 8e luokkaa :) Meillä Teeman kaverina tällä hetkellä harmaat Verna-lasti, joista yksi meni rikki eikä niitä enää valmisteta niin tarvisi jotain kivaa tilalle :)

  VastaaPoista
 4. Mä löysin tuota Ote-sarjaa kirkkaita isoja ja harmaata pieninä tosiaan Vantaan Ikean viereissä olevasta Porttipuistosta (olikohan se se), siinä on samassa jotain huonekalukauppoja jne, siinä oli siis joku Iittalan yms. outlet myymälä ja siellä noi maksoi 2e/kpl!

  Olin jo pitkään miettinyt, että haluan vaihtoon meidän Aino Aallon lasit, joita oli vähän eriväriä ja paria ja monta mennyt jo rikki! Ei tullut kyllä kalliiksi lasien uusiminen!

  VastaaPoista