maanantai 7. maaliskuuta 2011

Reissuissa!

Me oltiin reissussa. Alunperin reissun piti olla minun ja mieheni "lemmenloma", mutta yllättävien elämänkäänteiden takia siitä tulikin perhereissu. Esikoinen Helle jäi mummon ja vaarin hoivaan ja lähdimme reissulle kuopuksemme Oivan kanssa. Kohteenamme oli kylpylähotelli Rantasipi Aulanko.

Hämeenlinna on ihanan lähellä Helsinkiä, reilu tunti kotoamme autolla. Poikanen ehti sopivasti nukkua hieman päiväunia isänsä kanssa takapenkillä ja pian oltiinkin jo perillä! Hotelli sijaitsee kauniissa ympäristössä vesistön lähellä. Hotelli on vanha, mutta viihtyisä. Kylpylä oli omiaan lapsiperheille, hotellin asiakkaat voivat näppärästi kulkea yhdyskäytävää kylpytakit päällä ja tohvelit jalassa suoraan kylpylään aamusta myöhäiseen iltaan! Hotellin ja kylpylän yhteydessä oli myös keilailurata, kuntosali ja paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikkumiseen. Lapsille löytyi kylpylän lisäksi leikkihuone, joka tuntui olevan ahkerassa käytössä aamusta iltaan!

Kieltämättä HIEMAN harmitti ajatus menetetystä yhteisestä lomasta mieheni kanssa (yhteistä aikaa on kahdestaan vietetty joulukuussa 2009, joten aika jo olisi..), mutta retkemme oli yllättävän onnistunut kaikin puolin. Kuopus pulikoi innolla kylpylässä, uinnista väsyneenä mieheni sai hänet nukahtamaan vaunuun ja pääsimme hotellin ravintolaan illalliselle ja nautiskelemaan muutaman lasillisen luomupunaviiniä! Oli muuten oikein hyvää Chileläistä Las Mulas -nimistä luomupunkkua tarjolla, suosittelen kokeilemaan, vaikka en mikään viiniasiantuntija olekaan :) Hotellilla oli myös ihana pikkuinen putiikki, josta oli pakko ostaa muistoksi tämä pieni kynttilänalusta, tai miksihän sitä nyt virallisesti kutsutaan..


Sunnuntaina myöhäisen huoneenluovutuksen sijaan päätimme vielä körötellä hetken matkaa Tampereelle päin ja käydä shoppailureissulla Ideaparkissa, Lempäälässä. Me ollaan kerran aikaisemminkin käyty sielä pikaisesti jonkin reissun yhteydessä, mutta tällä kertaa tutustuttiin Ideaparkin tarjontaan paremmin! Kauppakeskus on iiiiso ja liikkeitä pullollaan, erityisesti ihastuin pieniin putiikkeihin, joista tosin moni oli kiinni sunnuntain kunniaksi. Vaikutuin myös kauppakeskuksen huonekaluliikkeiden sijoittamisesta toiseen kerrokseen, muiden liikkeiden yläpuolelle! Mielestäni mahtava oivallus! Löysin paikallisesta Kirjapörssistä ihania kirjoja, tykkään ostaa paljon lastenkirjoja; kuvakirjoja, runokirjoja, satukirjoja. Kirjat ovat tärkeitä. Tärkeimpiä asioita kodissamme. Löysimme Ideaparkin Minimanista myös kauan haikailemani keittiöradion! Tämä yksilö oli mielestäni kaunis. Vaikkakin miehen mukaan ihan halpismerkki, mutta minua se ei haittaa :D


Taidankin jossain vaiheessa koittaa kirjoitella bloggauksen lastenkirjoista, uusista ja vanhoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti